Syksyinen sisustus

Syksyinen väriloisto pihalla innostaa päivittämään sisustusta. Kuluneen vuoden aikana yhä useammalle koti on entistä tärkeämpi paikka, ja sisustukseen halutaan panostaa aikaisempaa enemmän.  Ankeuden ei kannata antaa iskeä pimeneviin iltoihin vaan piristävien ideoiden avulla kotiin saa uudenlaista lämpöä ja tunnelmaa.

Syysvärit

Syksyn sisustusvärit ovat perinteisesti olleet punasävyisiä ja lämpimiä. Vaaleanvihreä yllättää syksyn trendivärikartassa. Kesäiset värit salvia ja minttu raikastavat syksyn väripalettia. Piristävät värit ovat ihanan seesteisiä ja sopivat sisustustekstiilien ja seinien väreiksi. Salviaan ja minttuun voi yhdistää esimerkiksi klassista beigeä, joka sopii skandityyliseen sisustukseen erittäin hyvin. Seinien maalaaminen saattaa vaikuttaa liian työläältä projektilta, jolloin sisutusta voi uudistaa vihreillä esineillä ja tekstiileillä.

Luonnonmateriaalit

Keittiötrendeissä puiset kaapistot ovat supertrendikkäitä. Vintagekalusteet ovat taas muodissa. Kokovalkoisesta on aika luopua vähitellen. Muutama vuosi sitten 1980-luvunmäntypuiset kaapistot kuljetettiin roskalavalle. Niitä ei kuitenkaan kannata hävittää missään nimessä, sillä mäntykaapistoista saa pienellä vaivalla kuin uudet. Kaapiston hiomalla ja öljyvahaamalla ilme muuttuu täysin. Kaapistojen pulleat puunupit vaihdetaan trendikkäämmiksi lankavetimiksi, jotka sopivat keittiön uuteen ilmeeseen. Luonnonmateriaalit kaikissa muodoissaan sopivat nyt kodin sisustamiseen. Luonnosta voi poimia heiniä maljakkoa koristamaan. Luonnonmateriaalit tukevat kestävyyden teemaa, joka on vahvasti läsnä yhä enemmän. Vanhoja keittiökaapistoja löytyy edullisesti Tori.fi -palvelusta ja kierrätyskeskuksesta. Myös kirpputorien ilmoitustauluja kannattaa seurailla ja Facebookin roskalavaryhmiä.

Hedelmäkuviot

Kirkkaan värisiä hedelmäkuvioita löytyy syksyllä niin vaatteista, astioista kuin tapeteistakin. Hedelmäkuviot tuovat pirteän kesäistä tunnelmaa varsinkin yhdistettynä mintunvihreään. Trendien luojat ovat luultavasti ennakoineet, että ihmiset kaipaavat syksyyn iloisia värejä ja aurinkoisia muistoja. Ruskan sävyt ja takkatulen ritinä eivät enää riitä piristämään syksyä. Rauhallisemmasta tyylistä pitävä voi etsiä inspiraatiota sisustukseen hotellien seesteisistä sävyistä ja laadukkaista materiaaleista. Hotellityylin tunnistaa matalista lounge-tyylisistä sohvista ja pöydistä. Pehmeä tekstiililattia viimeistelee sisustuksen. Luonnonsävyillä kotiin saa rauhallisen ilmeen. Viherkasvien avulla voidaan luoda kotiin keitaita hyvinvointia lisäämään. Huonekasvit puhdistavat sisäilmaa ja ovat kauniita. Yhteen sointuvilla sävyillä luodaan harmoninen sävypohja, johon voi yhdistää halutessaan väripilkkuja. Valkoista edelleen fanittavat saavat luonnon neutraaleilla sävyillä syvyyttä valkoisen rinnalle ja värit tuovat pehmentävää vaihtelua yleisilmeeseen.

Japandi

Valkoinen pohja luonnonsävyihin yhdistettynä näkyvät japanilaisen ja skandinaavisen tyylin litossa eli japandissa. Tyylin muotokieli on peräisin Japanista, Skandinaviasta ja 50-luvulta. Yksinkertaisuus kiehtoo tässä tyylissä. Yksinkertainen ei kuitenkaan ole tylsä, kliininen tai kylmä vaan minimalistista tyyliä täydentävät luonnonmateriaalit ja -värit. Käytännöllisyys ja monitoimisuus ovat tärkeitä elementtejä. Minimalismia pyritään toteuttamaan pehmeällä ja kodikkaalla tyllillä. Tyyliin saa rustiikkista tunnelmaa tekemällä itse. Kädentaitoja käsin tehtyä arvostetaan teollisen tuotannon luoman täydellisyyden sijaan. Puiset yksityiskohdat tuovat kauneutta kotiin. Paljon matkustavan matkamuistoista käytännöllisimmät saavat näkyä kodissa. Värien runsautta ei pelätä. Koti saa olla persoonallinen.

Kukkakimppu piristää

Kukkakaupasta voi ostaa viikonloppua piristämään trendikkäitä leikkokukkia kotiin vietäväksi. Asetelman voi toki tehdä itsekin, jos taitoa ja innostusta riittää. Työviikon jälkeen kauniisti rönsyilevä värikäs kukka-asetelma tuo piristystä pöydälle. Keittiön pöydälle voi asetella kulhoon esimerkiksi mustakaalin lehtiä tuomaan piristystä ruokapöytään. Mikäli pienet väripisteet kotona eivät riitä, rohkea maalaa seinät ja myös katon vahvalla värillä. Aikaisemmin suosittujen tehosteseinien tilalle tulee vahvoilla väreillä maalattuja huoneita. Lempivärillä maalattu huone tuo tunnelmallisuutta. Makuuhuoneeseen voidaan maalata oma rauhoittava maailma helpottamaan unen tuloa. Trendivärit lainaavat tunnelmia menneiltä vuosikymmeniltä kuitenkin siten, että sävyt on päivitetty raikkaiksi ja pehmeiksi versioiksi. Kodikkuus on tärkeää, sillä hyggeilyn suosio jatkuu myös sisustuksessa. Kodin sisustamisen punainen lanka on kodikkuus. Sitä luodaan sävyillä ja yksityiskohdilla.