Talvisen kodin sisustusvinkit

Joulukoristeet toimivat hyvin sisustuksessa joulun aikaan, mutta miten piristäisi kotia joulun jälkeen, kun koristeet on taas raivattu takaisin laatikkoon? Kotia voi sisustaa monella eri tavalla. Valitse kotiisi sopivat vinkit ja piristä talvista sisustusta. Voit vaihtaa kotisi ilmettä helposti tekstiileillä tai jos haluat suuremman muutoksen, voit maalata tehosteseinän.

Valaistus

Talven pimeyteen luodaan iloa valoisan ympäristön avulla. Kodin valaistus kannattaa suunnitella siten, että kodin jokaisen toiminnon alue on riittävän hyvin valaistu. Valaistus saadaan sopivalla yhdistelmällä lattia-, katto- sekä pöytävalaisimia. Myös sopivaan paikkaan sijoitetut spottivalaisimet tai valolistat luovat tunnelmaa. Luonnonvalo kannattaa hyödyntää mahdollisimman tehokkaasti. Hyvinvointia voi lisätä kirkasvalolampulla, jonka valossa on hyvä lukea vaikkapa aamun sanomalehti. Oikea valaistus tuo kodin värit ja tekstiilit esiin. Oikeanlainen valaistus toistaa värit halutunlaisesti ja valaisin sopii muuhun sisustukseen. Valaistus on usein monen eri tekijän kompromissi. Energiansäästö on yhdelle tärkeintä, toiselle taas hyvä yleisvalo ja kolmas arvostaa valaistuksen luomaa tunnelmaa ja sisustuksellisuutta. Keittiön sisustamiseen voit lukea vinkkejä täältä

Tekstiilit

Talven 2020 trendikkäiden kotien sisustuksesta löytyy oliivinvihreää, lemmikinsinistä ja beigeä. Värejä voi käyttää niin sohvatyynyissä, verhoissa kuin koriste-esineissä piristämään sisustusta. Pieni värinpilkahdus muuttaa sisutuksen ilmettä, oli kyseessä sitten tehosteseinä, kaluste tai tekstiili. Sinistä on helppo yhdistää esimerkiksi harmaan kanssa jolloin ne muodostavat yhdessä tyylikkään kokonaisuuden. Sinisen eri sävyjä käyttämällä pieneen tilaan saadaan luotua lisää valoa. Sininen yksityiskohta tuo tilaan terävyyttä. Sinivalkoinen on ajaton yhdistelmä, mutta jos et halua kotiisi rantamökin tunnelmaa, saatat haluta välttää tätä yhdistelmää. Kudotut ja pehmeät tekstiilit tuovat kotiin lisää lämmintä ja viihtyisää tunnelmaa.

Oliivinvihreää tyylikkyyttä

Oliivinvihreä tuo mieleen italialaisen, eteerisen ja ajattoman sisustustyylin. Se on myös rauhan väri joka tuo tasapainoa sisustukseen. Oliivinvihreä on huolellisesti käytettynä varma valinta esimerkiksi sinisen tai harmaan kanssa. Oikean sävyn löytäminen voi kuitenkin olla hankalaa. Oliivi on neutraalin lämmin väri mutta liian tummana se luo masentavaa tunnelmaa. Oliivin kanssa sopii hyvin beige, kellanruskea ja harmaa. Tehosteväreinä oliivinvihreää korostamaan voi käyttää purppuraa, punaista ja korallin eri sävyjä. Valkoisen kanssa käytettynä oliivinvihreä luo tilaan rauhallista tunnelmaa. Kontrastia hakeva yhdistää oliiviin pinkkiä tai hailakan vaaleanpunaista.

Beigeen voi aina luottaa

Beige toimii aina sisutuksessa. Beigellä on lukemattomia erilaisia värisävyjä. Beige sopii hyvin puuteristen sävyjen ja harmaan eri yhdistelmiin. Beigen eri sävyt sopivat hyvin yhteen samassa tilassa. Kokonaisuuteen kannattaa yhdistää joko valkoinen tai musta kontrastiväriksi. Jos kodin seinät ovat pastellivärisiä, toimii beige hyvin kalusteiden värinä. Beige sohva, tuoli Valkoisessa kodissa beigeä voi käyttää vaikkapa sohvatyynyissä. Värikkyyttä vierastava ihastuu beigen tuomaan rauhalliseen tunnelmaan. Beige on lämpimämpi väri sisustuksessa kuin harmaa. Jos suunnittelet seinän maalaamista beigellä, muista testata värimalleja sekä luonnon- että keinovalossa. Jos olet epävarma onko väri oikea, osta maalia pieni purkki ja maalaa sillä isompi alue. Koemaalaus on halvempi ratkaisu kuin koko seinän maalaaminen uudelleen.

Luonnonläheisyys

vuosi tuo tullessaan värikkäitä ja koristeellisia vaihtoehtoja kodin sisutukseen. Mausteisia sävyjä löytyy niin koriste-esineisiin kuin tekstiileihinkin. Metallinhohtoinen maljakko tai kynttilänjalka viimeistelee kattauksen. Värikkäät matkamuistot nostetaan näkyviin. Värikkäät tarjottimet ja erilaiset soittimet tuovat eloa sisustukseen hyllylle tai seinälle nostettuna. Matot ja huonekalujen verhoilut toistavat mausteisia värejä. Huonekasvit ja maalaamaton puu jatkavat suosiotaan. Rottinkiset ja bambusta valmistetut huonekalut sopivat maustamaan skandinaavisen sisustuksen selkeitä linjoja. Halutessaan voi tehostaa yhtä seinää laittamalla siihen puupaneloinnin. Yhdistä sileitä ja karkeita materiaaleja. Pellava, sametti ja juutti luovat yhdessä mielenkiintoisen kokonaisuuden.