Varaudu kylpyhuoneen sähköiseen tulevaisuuteen tänään – Geberit-uutuus helpottaa muutostöitä

Raikastava hajunpoisto, pesutoiminnot, valaistus ja kosketusvapaa huuhtelupainike – monet wc-istuimen hygieniaa ja käyttömukavuutta lisäävät ominaisuudet vaativat sähkön. Kylpyhuoneen sähköiseen tulevaisuuteen kannattaa varautua jo tänään.

“Vaikka innovaatiot eivät olisi vielä käytössä tai tuntuisi vielä ajankohtaisilta, muutaman vuoden päästä tilanne voi olla toinen. Jos haluaa pitkäikäisen kylpyhuoneen, verkkovirtaliitäntä on hyvä sijoittaa lähelle wc-istuinta jo kylpyhuonetta uusittaessa tai rakennettaessa. Siten sähkökäyttöisiä toimintoja voidaan helposti lisätä myöhemmin”, toteaa Geberitin tuotepäällikkö Marko Polvi.

Polvi muistuttaa, että pitkäikäinen kylpyhuone on vastuullinen ja taloudellinen valinta.

”Kylpyhuoneen jatkuva remontointi ei ole halpaa eikä ympäristöystävällistä. Siksi kannattaa ottaa huomioon myös tulevaisuuden tarpeet ja toiveet.”

Jakorasia antaa mahdollisuuden muutoksiin

Helpottaakseen sähkökäyttöisten toimintojen asennusta Geberit on kehittänyt seinä-wc-istuimelle uuden sähkö- ja tietoliikennejakorasian.

“Geberitin seinä-wc-asennuselementeissä on ollut paikka sähköliitännälle jo aikaisemmin, mutta asennussarjasta ja sähkösyöttöyksiköstä koostuva jakorasia helpottaa asennusta ja LV-alan ammattilaisten työtä merkittävästi”, Polvi selvittää.

Sähkö- ja tietoliikennejakorasia sopii täydellisesti Geberitin Duofix Sigma- ja Omega-piilohuuhtelusäiliöiden asennuselementteihin. Sähkö- ja tietoliikennejakorasian ansiosta verkkovirtakäyttöiset toiminnot voidaan ottaa käyttöön myöhemmin. Olennaista on, että sähköasentaja on asentanut sähköjohtoa suojaavat putket valmiiksi paikalleen.

“Kun kylpy- ja wc-tilojen virtalähteet ovat vielä suunnittelun alla, varautuminen wc-istuimen sähkötarpeisiin tuo vain pienen lisäkustannuksen. Hinta nousee huomattavasti myöhemmin, jos suuria muutoksia on tehtävä jälkikäteen”, Polvi painottaa.

Tekemistä illaksi

Jos ei muuten keksi tekemistä illaksi, voi seikkailla verkossa ja lähteä tutustumaan vaikka www.laatukuljetus.fi sivuston autouutisiin… vai olisiko sittenkin muoti sinun alaasi eli www.muotijakoti.fi