​Kylpyhuoneen värikarttaa hallitsevat valkoinen, musta ja harmaa

Valkoinen, musta ja harmaa ovat nyt trendivärejä kylpyhuoneessa.

Valkoinen pitää pintansa suomalaisten kylpyhuoneessa. Vaikka tummat sävyt ovat alkaneet vahvasti haastaa valkoista kylpyhuoneen värikartalla, 1970-luvun kirjavaan ilotteluun tuskin enää palataan.

”Ainakin tänä päivänä vahvoja trendivärejä ovat valkoinen, musta ja kaikki harmaan sävyt”, kertoo IDO-tuotteita valmistavan Geberit Oy:n myyntiedustaja Arja Koivisto.

”Me suomalaiset olemme kansa, joka tekee valintansa varman päälle. Ihastelemme ja tutustumme vaihtoehtoihin, mutta päätöksen hetkellä usein päädymme varmaan valkoiseen.”

Keltainen ja violetti kalusteryhmä herättävät huomiota kylpyhuonenäyttelyssä Helsingin Kaupintiellä, mutta Koiviston mukaan iloiset väriläiskät jäävät usein vain ihastelun kohteeksi. IDO Glow -sarjan kaapistolle voisi poimia värin lukuisista NCS-värisarjan vaihtoehdoista. Harmaan tai valkoisen pariksi voisi hyvin valita hentoa roosaa tai vaikka syvää metsänvihreää.

”Entäpä jos kylppärissä olisikin eri värinen kaappi jokaiselle perheenjäsenelle?” Koivisto ehdottaa ja rohkaisee lisäämään edes ripauksen väriä kylpytiloihin.

”Värilliset wc-istuinkannet maustavat ja piristävät sisustusta. Keltainen istuinkansi toisi kivan auringonpaisteen valkoiseen tai mustanharmaaseen kylpyhuoneeseen. Saman sävyn voisi valita myös yläsivukaappiin.”

Pehmennä ilmettä puupinnoin

Vaikka musta ja harmaa ovat nyt rouheita muotivärejä kylpyhuoneessa, Koivisto vinkkaa keventämään yleisilmettä puupinnoin.

”Esimerkiksi IDO Glow tammi -kalusteet pehmentävät kauniisti valkoisen, mustan ja harmaan hallitsemaa kylpyhuonetta.”

Koivisto muistuttaa, että värivalinnoissa kannattaa ottaa huomioon huoneen koko ja kalusteiden malli. Tummat värit saattavat tehdä pienistä tiloista vielä pienemmän tuntuisia, kun taas isossa kylpyhuoneessa tumma väri voi rytmittää tilaa harmonisemmaksi.

”Suunnitteluvaiheessa kannattaa ensin hahmotella kokovalkoista tilaa ja lisätä sitten värejä yksi kerrallaan. Väreillä voi leikitellä ja palata sitten hillitympään suuntaan.”

Värileikeissä vain mielikuvitus on rajana, mutta varmalle valkoiselle on toki muitakin perusteita kuin rohkeuden puute ja valoisuus.

”Valkoinen on puhtauden väri. Vaikka musta wc-istuin olisi muodikas, sitä on haastavampi pitää puhtaana. Lika ei kenties näy mustassa, mutta kalkkia vedessämme on aina”, Koivisto toteaa.

Helpoin tapa piristää – ja etenkin vaihtaa – kylpyhuoneen värimaailmaa ovat tekstiilit, saippuat, tuoksukynttilät ja kasvit.

Inspiroidu ja löydä uusia ideoita kylpyhuoneeseen kylpyhuonenäyttelystämme osoitteessa Kaupintie 2, Helsinki. Näyttely on auki kesäkuussa maanantaista perjantaihin kello 10–16.