Lohjan mahdollisuus näyttää, mistä Lohja on tehty

Tämän vuoden asuntomessut ovat nyt avattu Hiidensalmessa, ja vuosien tehty työ on nyt avoimena kaikelle kansalle. Ensin asuntomessujen aikaan lippujen avulla pääsee aina kotien sisälle saakka, ja sitten messujen jälkeen normaali uusi kaupunginosa on saatavissa kaikille alueelle tuleville. Jo viime viikkoinen aloitus lehdistöpäivineen antoi odotuksille vastauksia, vaikka olimmekin jo saaneet lukea jokaisesta talosta ja alueesta useammasta lehdestä, kuten Uusi Koti-lehti.

Siksi meillä jäikin tällä kertaa mietittäväksi, millaisen kuvan Lohja asuntomessuilla suomalaisille antaa. Jos siis tilanne on tällä hetkellä Suomessa sellainen, että tutkimusten mukaan alle 25-vuotiaat ovat alkaneet uudelleen kaivata omakotiloasumista, ja luonnon lähelle kaivataan entistä enemmän. Jopa lähes 70 % Asumisen ihanteet-tutkimuksen vastaajista alle 25-vuotiaista haluaisi asua omakotitalossa – se on aivan erilainen tulos, kuin mitä viime vuosina muissa tutkimuksissa on tullut vastaan. Lohjan asuntomessualue ja itseasiassa koko vajaan 50 000 ihmisen Lohja tarjoaa näihin kaipauskohteisiin vastauksia ja ratkaisuja. Lohjan asuntomessut tuovat esille uuden pienen asuinalueen aivan järven rannalla, mutta todella lyhyen matkan päästä Lohjan keskustasta, eikä lentokentällekään mene kuin se 45 minuuttia. Eikä asuntomessuilla ole vain omakotitaloja, vaan myös kerrostaloasumista rannan läheisyydessä, eikä Hiidensalmesta kovin pitkä matka luonnonhelmaankaan ole, varsinkin jos kävelyreitti Lohjanjärven rannassa jo ajaisi asian.

Lisääntynyt vapaa-aika ja panostus omaan itseensä

Lohjan asuntomessut tulevat hyvällä hetkellä ajallisesti. Juuri nyt Suomessa on menossa eräänlainen remonttibuumi, sillä jopa 75 % aikuisista suomalaisista seuraa erilaisista tietolähteistä sisustuksen ja remontoinnin ohjelmia, ja etsivät ideoita omaan kotiin. Asuntomessut ovat juuri tällainen ideakokoelma, mistä voi etsiä ideoita itselle, ja samalla tavata rakennuttajia ja erilaisten tuotteiden edustajia, joilta voi kysyä kinkkisiäkin kysymyksiä, joihin ei välttämättä netin tai somen välityksellä saa vastauksia.

Me haluamme kertoa asuntomessujen avulla Lohjalla käyville asuntomessuvierailla, millainen Lohja nykyään on, ja että olemme entistä enemmän ottaneet järven osaksemme, jakaaksemme sen mahdollistamia aktiviteettejä kaikille lohjalaisille.

Jos aiemmin Lohjanjärvi oli hiljaisuuteen kadonnut helmi, nostavat nämä asuntomessut järven sen omalle paikalleen, onhan se kuitenkin Uudenmaan suurin järvi, ja Lohja Suomen kahdeksanneksi suosituin mökkikunta.

kertoo Lohjan kaupunginjohtaja Mika Sivula.

Siinä missä Aurlahteen, ja ympäri Lohjanjärveä on viime aikoina ilmaantunut uusia palveluita mahdollistamaan Lohjanjärven entistä aktiivisemman käytön vapaa-ajan aktiviteetteihin, uusi asuntomessualue nostaa elämäntyylin ja luonnonläheisyyden sekä kierrätyksen ja hiilineutraalisuuden aivan uudelle tasolle.

Vaikka nykyisten tutkimusten ja kyselyiden varassa suurin osa ihmisistä ovat tyytyväisiä omaan asuinpaikkaansa ja vain kolmisen prosenttia haluaisi muuttaa heti kun on mahdollista, niin toisaalta kuitenkin lähes 50 % suomalaisista ovat valmiita muuttamaan, jos hyvä mahdollisuus tulee vastaan, ja sellaisia mahdollisuuksia asuntomessut ovat aina antamassa.

Yllättävä havainto messuvieraista

Jo lehdistöpäivänä oli havaittavissa näytteilleasettajien hyvän tuulisuus ja vierailijoiden aktiivinen toiminta eri kohteissa alueella. Yllättävää oli myös paljon lohjalaisia puhuttaneen ”möhkäleen” saama huomio, jota useammassa keskustelussa tuotiin esille erikoisena paikkana, joka tarjoaa hienon mutta kummallisin kohtaamispaikan.

Paljon kommentteja kuului myös alueen kompaktista rakenteesta ja kokonaisuuden ajattelusta, mikä yhdisti koko alueen yhtenäiseksi uudeksi asuinalueeksi, jolla on sekä hulppeita rantatonttitaloja, mutta myös pienempiä moderneja taloja, joihin voi tutustua niin messulehdistä kuin paikanpäälle menemällä nyt heinäkuun aikana. Muutenkin koko pientä asuntomessualuetta voi kuvailla vähintäänkin samalla mielenkiintoinen, sekä tutustumisen arvoinen, vaikkei sitten asuntoa olisikaan vaihtamassa.

Asuntomessut ja Lohja

Messuilta löytyy myös kova trendiratkaisu: kattopuutarha

Sanoo yksittäinen lohjalainen mitä tahansa, Lohjan asuntomessut on markkinointimielessä lottopotti Lohjalle. Se antaa tänne tuleville messuvieraille ja täällä käyneille median edustajille hienon kuvan suomalaisesta rantakaupungista, joka on valmis kohtaamaan tulevaisuuden haasteet jo tänään. Rakentamisen uudet haasteet ja ajatukset sekä ideat ovat nähtävillä koti kodin jälkeen ja aktiivisella kysymisellä löytää varmasti hyviä kommentteja ja vastauksia oman kodin remontointiin, ja kenties vaihtamiseen.

Lohjalla on hyvä olla.

Artikkeli julkaistu originaalisti: https://www.ykkoslohja.fi/lohjan-mahdollisuus-nayttaa-mista-lohja-on-tehty/