Luontaishoidot

 Kesällä 2014 aloitin diplomifytoterapia-koulutuksen Frantsilan luomuyrttitilalla. Käytän oppilastyö-hoidoissani Frantsilan suomalaista luomukosmetiikkaa ja yrttihierontaöljyjä.

Teen oppilastöinä aroma- ja kuumakivihierontoja.

Anna itsellesi hyvän olon hetki ja rentoudu hieronnassa.

 

 

SuviLuomus

Suvi Lehtonen / 0400-703937

Rentouttava yrtti-aromahieronta

Lahjo hyvä itsesi ja lähimmäisesi rentouttavalla aromahieronnalla!

soita 0400-703937 / Suvi

email: suvijone@gmail.com

 

 Eteeriset öljyt:

Basilika kirkastaa ajatuksia ja helpottaa päänsärkyä sekä stressiä.

Kataja lievittää kolottavia lihaksia ja niveliä.

Pelargoni tasapainottaa hormonitoimintaa ja poistaa turvotusta.

Roomalainen kamomilla on ihon hoidossa tehokas rauhoittavan vaikutuksensa ansiosta. Se hoitaa myös tulehduksia ja lihaskipuja.

Rosmariini lisää tarmoa ja elvyttää verenkiertoa.

Timjami on hyvin antiseptinen ja tehoaa antibiooteillekin vastutuskykyisiin bakteereihin. Erittäin hyvä yskään, hengitys- ja ruoansulatusvaivoihin.

Eteerisiä öljyjä käytän sekä hieronnassa että pyyhehauteina.

  

Aromaterapia

 • auttaa vähentämään turvotusta ja estää turvotusta
 • antaa syvän rentoutumisen tunteen koko kehossa
 • auttaa palauttamaan kehon tasapainon
 • edistää elimistön luonnollista immuunijärjestelmää
 • lisää hapen ja ravinteiden kulkua kudoksiin , joka elvyttää verenkiertoa
 • auttaa poistamaan elimistöstä kuona-aineita.
 • edistää yleistä hyvinvointia
 • rauhoittaa mielen
 • vähentää hermostuneisuutta ja jännitteitä
 • auttaa nostamaan mielialaa ja vähentää masentuneisuutta

 

Aromahieronta ei sovi henkilölle, jolla on

vaikea sydän- ja/tai munuaissairaus

vaikea tulehduksellinen prosessi

ensimmäiset viisi raskauskuukautta

tartuntataudit, hemofilia

kilpirauhasen liika- tai vajaatoimintaa

kuume, paastokausi

leikkauksen jälkeiset kuusi viikkoa

psyykkiset sairaudet, epilepsia

allergiat

kuukautiset (erityisesti kolme ensimmäistä päivää)

humalatila 

Hunaja hoitaa ja puhdistaa

 

Hirvihaaran kartanon omat mehiläiset tuottavat puhdasta lähihunajaa, jota käytän ihoa hellästi kuorivan mehiläisvahan kanssa yrtti-saunahoidoissa.

Hunajan terveysvaikutukset on tunnettu tuhansia vuosia. Hunajalla on vahvistava ja vilustumistauteja torjuva vaikutus. Hunajaa olisi hyvä nauttia lusikallinen päivässä. Hunajalla maustettu tee lievittää kurkkukipua; hunajamaito illalla nautittuna rauhoittaa vatsan ja antaa hyvän unen ja samalla parantaa myös maidon kalkin imeytymistä.

Hunajahieronta on vanha hoitomuoto, joka parantaa tehokkaasti aineenvaihduntaa ja verenkiertoa sekä nostaa alhaista verenpainetta. Hunaja kuorii, puhdistaa, pehmentää, rentouttaa, virkistää ja kosteuttaa ihoa, joten se sopii hyvin kasvoille hoitaen myös atooppista tai psoriaattista ihoa. Lisäksi hunaja parantaa nivelvaivoja ja vähentää selluliittia. Saunan lämpö tehostaa hunajan hyvän olon vaikutusta.

HUNAJAN KÄYTTÖ IHONHOIDOSSA

 • antiseptinen - tappaa bakteereja
 • pehmittää ihoa
 • elvyttää verenkiertoa
 • puhdistaa
 • sitoo kosteutta, kosteuttaa
 • haavojen, tulehdusten ja psoriasiksen hoitoon
 • palohaavojen hoitoon  ( esimerkiksi Readingin ja ja Norwichin sairaalat Englannissa käyttävät hunajaa palohaavojen hoitoon.)
 • ihon ja hiusten hoitoon

Hunajan käyttö sopii useimmille.  Diabeetikkojen ja siitepölyallergisten on oltava varovaisempia.

Propolis eli mehiläiskittivaha on mehiläisten lehti- ja havupuiden silmuista keräämä ja sitten jalostama pihkamainen aine.

Mehiläiset itse käyttävät tätä hartsimaista ainetta eristysaineena kittaamalla pesän sisäosissa olevat puuosat yhteen sekä pesän seinämien rakoja umpeen.  Propoliksella on suuri merkitys myöskin mehiläisyhdyskunnan terveyden ylläpidossa: sen avulla torjutaan pesän tauteja ja tuholaisia.  Luonto säätelee itse tasapainoa. 

Propolis on siis luonnon antibiootti.  Sen on todettu sisältävän antiseptisiä aineita. 
Alunperin sana propolis tulee latinankielestä:  Pro = puolesta, pol = kaupunki. Propolis sana tarkoittaa siis     " kaupungin puolesta, kaupungin puolustus".

Propoliksella on siis desinfioiva ja bakteereja tappava vaikutus.  Sitä käytetään yleislääkkeenä kaikkiin sairauksiin, sillä sen mikrobeja tuhoavan vaikutuksen on todettu olevan voimakkaampi kuin antibiooteilla.  Merkittävää on, että tämä luonnon antibiootti  propolis säilyttää tehonsa  päinvastoin kuin varsinaiset antibiootit voivat menettää tehonsa, kun bakteerit kehittävät antibiooteille vastustuskykyisiä kantoja.

Propolista on kautta aikojen käytetty haavojen ja palovammojen hoitoon ja myöskin sisäisesti desinfioivana tulehduksiin ja muihin sairauksiin.  Sekä lääke- että myös kosmetiikkateollisuus käyttää sitä tuotteisiinsa.
Propolista käytetään ulkoisesti kaikkien iho-ongelmien hoitoon (jopa känsät ja syylät) ja sisäisesti suun ja kurkun limakalvojen sekä keuhkojen limakalvojen hoitoon.  Se hoitaa myös vatsan ja suoliston haavoja.  Kittivahan on todettu tehoavan hengitysteiden katarreihin, keuhkoastmaan ja jopa keuhkotuberkuloosiin.  Propolis tasapainottaa hormonitoimintaa ja stimuloi punaisten verisolujen syntymistä.  Se sopii  lihas- ja nivelkipujen sekä reuman hoitoon.  Sitä voi käyttää myös elimistön hiivaongelmien hoidossa.

Propolis sisältää hartsi- ja balsamiaineita noin 55 %, vahaa 30 %, eteerisiä öljyjä 10 % ja siitepölyä 5%.  Siinä on lisäksi hivenaineita ja vitamiineja.

Lähde: Mehiläistuotteet Mellis Oy - www.mellis.fi

 

Olen aloittanut luontaishoitajakoulutuksen syksyllä 2012.